Armed and Dangerous

Komikerne i Planet Moon Studios er tilbake med et rent actionspill som selvsagt inneholder masse humor. Men blir det ikke litt kjedelig med bare skyting?

Publisert
Sist oppdatert

Én ting er klart: Vi ler oss i hjel av Armed and Dangerous. Det er liten tvil om at utviklerne har usedvanlig humoristisk sans, noe de beviste med sitt forrige spill, Giants: Citizen Kabuto.

I Armed and Dangerous stifter vi bekjentskap med gruppen Lionhearts, som består av en mystisk tyv ved navn Roman, roboten Q (med innebygd te-dispenser), muldvarpen Jonesy og den blinde dvergen Rexus. Det sier seg selv at denne gjengen byr på mye latter, med sine tykke britiske dialekter og Monty Python-aktig humor.

Ikke tankekrevende

Det er en bakgrunnshistorie i spillet, og den handler om en ond konge som har fått tak i en viktig mod. Med andre ord spiller det liten rolle hvilke motiver karakterene har, og vi er ikke interessert i å følge deres personlige utvikling. Dette spillet handler om å skyte og sprenge, og mellom oppdragene skal vi le av filmklippene. Mer komplisert enn det er det ikke.

Spillbarheten har mange likhetstrekk med spill som Serious Sam. Det er altså kun fokus på skyting av enorme mengder motstandere som dukker opp fra alle kanter. Omtrent alle brettene har en lik utforming: Du styrer Roman, mens Q og Jonesy følger etter og hjelper deg med skytingen. Du har imidlertid omtrent ingen kontroll over deres bevegelser (i noen brett kan du gi dem enkle ordre), og de er heller ikke spesielt intelligente. Dette er absolutt ikke noe lagbasert spill, men de to kompisene dine kan være gode å ha i de mest hektiske situasjonene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer