Artikler og Internett

Publisert

Encyclopædia Britannica er en institusjon, og har et innhold som er sterkt preget av å ha blitt formet og finpusset gjennom mer enn 200 år. CD-ROM-utgaven av Britannica inneholder de samme tekstene som papirutgaven. Selv om dette skaper et dårlig brukergrensesnitt for CD-ROM, blir vi som brukere sikret mot at feil oppstår ved utvikling av nye tekster.

Britannica hevder å inneholde mer enn 73.000 artikler. Vi hadde naturligvis ikke tid til å telle, men da vi kom over tre artikler om Benjamin Netanyahu, ble vi mistenksomme. På artikkellista, rett under Netanyahu, finner vi to artikler om nederlandsk litteratur, en fra 1995 og 1998, som med fordel kunne blitt slått sammen. Et par hakk lenger ned på lista kommer åtte artikler som alle dekker Nederland. Og slik fortsetter det gjennom hele Britannica.

Hadde Britannica vært organisert slik at det var artikler med en annen tidskoloritt som var blitt tatt vare på, kunne det ha vært positivt. Dessverre er det heller snakk om dårlig redigering av artiklene.

Vi kan ikke si hvor mange artikler Britannica virkelig inneholder, men det kan virke som om tallet er langt lavere enn 73.000.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer