Artweaver - gratis Photoshop-alternativ

TIPS: Dette gratisprogrammet er til forveksling likt storebror, og fungerer udmerket til de fleste behov.

Artweaver - gratis Photoshop-alternativ
Publisert
Sist oppdatert

Mye kan sies om Adobe Photoshop. Det er sannsynligvis verdens mest brukte bildemanipuleringsprogram, og samtidig blant verdens mest piratkopierte. Ikke så rart kanskje, all den tid brukerne må ut med mange tusenlapper for en full lisens.

Programmet kommer riktig nok også i en begrenset Elements-utgave til rundt tusenlappen, men med et "folkelig" grensesnitt som ikke passer Photoshop-entusiaster like bra.

Mange alternativer

Det finnes heldigvis noen alternativer som er billigere, og endogtil gratis. De fleste av dem har imidlertid en god del ulemper eller mangler i forhold til "originalen", noe som gjør at det er vanskelig å lokke Photoshop-brukere til å konvertere.

The Gimp er kanskje den mest kjente Photoshop-konkurrenten i åpen kildekode-leiren, men har fått mye kritikk for et noe innfløkt grensesnitt. Andre programmer, som Photofiltre og Paint.net har en tendens til å være trege på store bildefiler, eller har andre begrensende faktorer.

Photoshop-grensesnitt

Det blir feil å si at Artweaver ikke har sine begrensninger, for det har programmet definitivt, men samtidig er dette av de aller mest lovende Photoshop-utfordrerne. Først av alt er grensesnittet som snytt ut av Adobes utviklingsteam, noe som gjør det enkelt å komme i gang med for alle som har brukt Photoshop.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer