ASCII-tegn

Bruk spesielle koder via numeriske tastene hvis du trenger et fremmed tegn som i utgangspunktet ikke finnes på tastaturet ditt.

Publisert
Sist oppdatert

ASCII-koder er et tallsystem som kan brukes til å representere tegn (bokstaver, tall og andre tegn). Dette kan vi brukere dra nytte av for eksempel ved å få frem fremmede tegn på skjermen som i utgangspunktet ikke finnes på tastaturet. Dette er mulig med en kombinasjon av Alt-tasten og tall fra de numeriske tastene.

Om ASCII-koder

American Standard Code for Information Interchange (ASCII)-koder er basert på tegnsett-standarden ISO-8859-1 (Latin 1), som er definert av organisasjonen International Organization for Standardization (ISO).

ASCII-koder finnes i to utgaver (standard og utvidet):

  • Standard-utgaven bruker 7 bits for hvert tegn, og hvert tegn representeres med et tall fra 0 til 127.
  • Utvidet-utgaven bruker 8 bits for hvert tegn. Hvert tegn representerer tegn for ikke-engelske språk, grafiske symboler og matematiske symboler, og representeres med et tall fra 128 til 256.

ASCII-tegn i praksis

ASCII-tegn kan blant annet brukes til å representere tegn som ikke er tilgjengelige på tastaturet på vanlig måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer