Asellus Nettradio

Dette programmet lar deg lytte til mPetre, Kanal 24, P4 og alle de andre kanalene, digitalt via Internett. Du kan til og med gjøre opptak.

Asellus Nettradio
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager da alle snakker om DAB-radio, finnes det et digitalt alternativ - med langt bedre dekning, og uten at du behøver å investere i dyre mottakere. Alle de riksdekkende radiokanalene her til lands, i tillegg til en rekke lokal- og nisjekanaler, legger nemlig ut sendingene sine på Internett. Ofte i høy kvalitet.

Neida, dette er ingen nyhet, og nettbevandrede radioentusiaster har kunnet lytte til tusenvis av kanaler via Internett i årevis. Tilgjengeligheten er imidlertid ikke alltid like god, og krever ofte spesialprogrammer/løsninger. Dette ønsket nordmannen Øyvind Nondal å gjøre noe med, og laget derfor programmet Asellus Nettradio. Dette lille programmet legger seg som et ikon nederst til høyre på oppgavelinjen i Windows, og lar deg velge radiokanal ved å høyreklikke på det. Her trengs ingenting ekstra, og her kommer ingen popups eller reklame, bare lyd.

Opptaksfunksjon

Det er nettopp enkelheten som gjør denne løsningen spesielt interessant, i tillegg til en fiffig ekstrafunksjon; opptaksmuligheten. Dobbelklikker du på programikonet, dukker hovedmenyen opp, med tilhørende opptaksknapper. Opptak lagres i WAV-format, og kan siden komprimeres til f. eks MP3 ved hjelp av et egnet program.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer