Asono DC-5231

Norske Asono er mest kjent for sine MP3- og DVD-spillere, men har nå lansert sine første digitalkameraer under sitt eget merkenavn. Vi har sett på toppmodellen, som er et av de billigste 5-megapiksels kameraene på markedet. Er det et godt kamera?

Publisert

Produkter fra oslofirmaet Asono har tidligere høstet gode kritikker hos oss, blant annet scoret denne Divx/DVD-spilleren svært høyt i vår test i vinter. Nå har Asono lansert sin første digitalkamera-kolleksjon, som består av fire modeller med prislapper fra rundt 1.000 til 3.000 kroner. Det er med andre ord snakk om kameraer myntet på stramme budsjetter, men ut fra spesifikasjonene kan det se ut som om du får ganske mye for pengene.

Asono-merkenavnet er norsk, men kameraene er i virkeligheten laget av OEM-produsenter i Kina. Minst ett av dem selges i Tyskland under annet merkenavn.

Vi har tatt en titt på toppmodellen Asono DC-5231. Dette kameraet har en utforming som kan minne om Digital IXUS-serien fra Canon. Det er omtrent like stort, av metall, og har den karakteristiske, helt flate fronten når det er skrudd av.

Her er en liste over de viktigste egenskapene:

  • Digitalt kompaktkamera i aluminium
  • 5,25 megapiksels CCD-brikke (1/1,8"), bildeoppløsning max 2560 x 1920 piksler
  • 1,5" LCD-skjerm + optisk søker m justerbar dioptri
  • 3x optisk zoom, 7,2-21,6 mm, f/2,8-4,7, nærgrense (macro) 9 cm
  • videoopptak med lyd (320x240 piksler)
  • SD/MMC-minnekort, 32 MB SD-kort medfølger
  • Oppladbart Li-ion batteri + AC-adapter medfølger
  • Mål: 94 x 63 x 45 mm
  • Vekt: ca 220 gram (med minnekort og batteri)
I tillegg følger det med en enkel sort kameraveske med beltestropp i kunstlær. Du får også en brukbar programpakke for redigering og oppbevaring av bildene, som består av blant annet MGI Photosuite. Brukerveiledningen er god, men dessverre kun på engelsk og noen andre språk - ingen nordiske. Et kamera med norsk merkenavn bør leveres med norsk brukerveiledning, mener vi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.