Asono Elio

Omtrent samtidig med Apples nye iPod med støtte for bildefremvisning, kom norske Asono med et lignende produkt. Vi tok en titt på denne funksjonelle dingsen.

Publisert
Sist oppdatert

Da var neste standard satt for digitale musikkspillere - i tillegg til større lagringskapasitet og andre populære funksjoner, skal de nå også ha fargeskjerm og helst støtte for fremvisning av digitale bilder.

I samarbeid med selskapet Tatung lanserer norske Asono i disse dager sin variant - en 20 GB jukebox som spiller musikk, har innebygd radio og kan vise digitale bilder.

Enheten er relativt stor og tung, og den kommer nok ikke til å vippe iPod av tronen når det gjelder vekt. Den har imidlertid en solid følelse og en ganske lekker, sort finish. Samtidig en den sorte plasten veldig mottakelig for smuss fra fingertuppene.

En stor klump?

Fronten domineres av én stor knapp, som faktisk ikke kan trykkes på. Dennes eneste funksjon er faktisk å lyse i forskjellige farger, noe vi synes er litt i overkant jålete. Utover dette er det fire retningsknapper plassert rundt dette svære, lysende sirkelet, og fire funksjonsknapper plassert lenger bort. På sidene er det også volum- og opptaksknapper (spilleren har diktafon-mulighet).

Funksjonsknappene har for så vidt ganske standarde muligheter, de brukes til avspilling og skipping av låter. Men av en knappene aktiverer en snarveimeny, som gir deg valg relaterte til det du holder på med, enten det er musikklytting eller bilder. Hører du på en låt, og trykker på denne knappen, får du opp snarveier til EQ-innstillinger eller valg mellom shuffle, repeat og lignende. Meget smart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer