Asono Mica 1 GB

Designerne i Norway Says står for utformingen, mens produktet er utviklet av norske Asono. Vi har testet verdens første norske MP3-spiller, Asono Mica.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke ofte vi ser norsk-tegnede og norskutviklede elektronikkprodukter, i hvert fall ikke produkter som er beregnet for forbrukermarkedet. Denne lille MP3-spilleren er et hederlig unntak.

Bak Mica står designkontoret Norway Says, og Asono, som allerede er velkjente på markedet for MP3-spillere. Men i motsetning til tidligere Asono-spillere, er dette rett og slett en heilnorsk spiller - men selve produksjonen foregår i Korea.

Bryter med tradisjonene

Designmessig er den definitivt oppsiktsvekkende, den lille Micaen, som veier knappe 45 gram og har ytre mål mindre enn en fyrstikkeske. Og den bryter definitivt med trenden med store skjermer og speilblanke flater. I følge Asono selv, har målet vært å lage en spiller som er enklest mulig å bruke, og samtidig gi den linjer som bryter med det tradisjonelle. Det har Norway Says definitivt klart, så gjenstår det å se om markedet blir like begeistret som Asono selv.

Uansett - Mica finnes i tre forskjellige farger (rød, sort eller hvit), med kapasiteter på 512 og 1024 MB, og den spiller formatene MP3 og WMA. Sistnevnte skal også kunne støttes med DRM-kopibeskyttelse gjennom en oppdatering av den interne programvaren i spilleren. Mica har for øvrig radio med opptaker, mic samt linjeinngang for opptak fra eksterne lydenheter. Ikke verst i en spiller som veier knappe 45 gram!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.