Aspire One, Asus Eee og MSI Wind

De små og billige minibærbare PC-ene er billige og populære, men hvilken er best for akkurat deg?

Publisert
Sist oppdatert

Dersom du er over gjennomsnittet interessert i teknologi (og det er du kanskje siden du leser DinSide Data) kan du nesten ikke ha unngått å få med deg inntoget av minibærbare som har skjedd nå på sensommeren.

Hittil er det tre minibærbare (og det er flere konkurrenter på vei) som har fått stor oppmerksomhet både i presse og i entusiastmiljøet. Først og fremst maskinen som startet det hele (og som i andre deler av verden har vært i salg snart ett år), nemlig Asus' Eee PC. Denne har vært gjennom en rekke forbedringer siden starten, og har blitt sluppet i flere forskjellige konfigurasjoner.

I tillegg er både Aspire One fra Acer og Wind fra MSI kommet i butikkene her på berget som populære alternativer.

Vi vet at det er en god del av dere som kanskje kunne tenke dere en ekstra liten bærbar. Men hvilken - er alle like gode, eller har de sine styrker og svakheter?

Det er hva vi håper skal bli klart for deg i løpet av denne artikkelen, Vi har nemlig testet dem side om side, og gir deg våre inntrykk og anbefalinger.

Testet med XP

Siden det er begrenset hvor kraftig maskinvare du finner i slike små bærbare kom de første med lette Linux-distroer som operativsystem. Men nå har vi også fått versjoner som er kraftige nok til å kjøre Windows - og for enkelhetens skyld har vi valgt testmodeller med XP preinstallert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer