Asus 3DexPlorer GX2 AGP

ASUS 3DexPlorer AGP er et overraskende billig kort som kommer middels ut på våre 2D-tester og dårlig ut på våre 3D-tester. Med støtte for video og TV er det likevel et nokså interessant produkt.

Publisert

Asus er jo ikke akkurat en særlig kjent leverandør av grafikkort. På den annen side er dette et firma som har et godt navn som produsent av hovedkort til PCer. I dette tilfellet viser det seg at de har har laget et kort som teknologisk er nokså avansert og prisgunstig.

Asus 3DexPlorer AGP kommer med drivere for både Windows NT, Windows 95, 3.x og OS/2, det har støtte for TV ut og Video inn, og det er mulig å koble en TV-tuner på kortet. Med i pakken følger det ikke et eneste spill, her har leverandøren helt tydelig ment at svært mange brukere først og fremst er interessert i 3D-støtten, og selv ønsker å kjøpe de nødvendige spillene.

På våre ytelsestester kom ikke Asus-kortet ut blant de beste i testen, men fordelen med dette kortet er at det blant annet er svært billig – og at det i tillegg altså gir deg mulighet til å hente inn videosignaler og sende ut TV-signaler. For en ”inngangssum” på 1250 kroner får man altså et grafikk-kort som faktisk er en grei inngang til videoredigering på PCen.

Kortet har S3ViRGE/GX2-prosessor, som altså ikke helt er på høyde ytelsesmessig. Men – som nevnt – man kan gjøre verre valg når man skal kjøpe grafikk-kort til for eksempel bruk mot video. Men man kan også gjøre bedre valg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.