Asus A7N8X

Bak denne kryptiske forkortelsen finner vi en luksusutgave blant Asus sine hovedkort for AMD Athlon. Egenskaper og integrerte tilkoblinger står ikke tilbake for noe

Klikk for større bilde
Klikk for større bilde Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kortet er basert på nVidia sitt nForce 2brikkesett, som består av to brikker - en SPP (system Platform Processor) North Bridge og MCP-T (Media Control Processor Turbo) South Bridge. Nord-brikken tar seg av kommunikasjonen mellom prosessor, minne og AGP-bus, mens syd-brikken tar seg av kommunikasjonen med periferiutstyr, som PCI-kort, harddisker, USB, nettverk og lyd, samt tastatur, mus, serie og parallellporter og diskettstasjon.

Det finnes også to andre varianter av disse brikkene, IGP (Integrated Graphics Processor) og MCP (Media Control Processor) - ikke turbo-versjon.

Forskjellen er at IGP-brikken har innebygget GeForce4 MX grafikk, mens SPP ikke har grafikkstøtte i det hele tatt, og krever separat skjermkort.

MCP standardversjonen har ikke støtte for IEEE1394/FireWire, bare en nettverksport, og langt færre egenskaper på lydsiden, som manglende DirectX, Dolby Encoder, intern MIDI og 3D-lyd.

Det mest avanserte brikkesettet?

nForce2 støtter alle de etablerte standardene for grunnkomponenter, og i tillegg nye standarder som enda ikke er helt på plass. Eksempelvis den enda ikke verifiserte 3200-standarden for DDR-minne, med 200 MHz minnebuss og 400 MHz datarate, og AGP 8x.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer