ASUS-bærbare har minst feil etter tre år

Omfattende rapport levner ingen tvil. Asus og Toshiba er mest pålitelige.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SquareTrade er et selskap som håndterer garantier og reklamasjoner for PC-forhandlere i USA. Nylig presenterte de en rapport som innbefattet salgs- og servicehistorikken til hele 30.000 bærbare datamaskiner over en treårsperiode.

I rapporten viste det seg at PC-merket som sjeldnest var noe feil ved de første tre årene, var ASUS, med reilrate på 15,6%. Hakk i hæl havnet Toshiba med 15,7%, og på tredjeplass havnet Sony med 16,8%.

Apples Mac-maskiner havnet på fjerdeplass, med 17,4%, i følge rapporten, som er blitt referert til i amerikanske Computerworld.

Overrasket

I snitt oppstår maskinvarefeil på 4,7% av de bærbare PC-ene det første året, 12,7% i løpet av andre året, og 20,4% før det tredje året er omme, i følge rapporten.

- Det er ikke så overraskende at Apple havnet på fjerdplass. Langt mer overraskende er det at ASUS havnet helt på topp, forteller Vince Tseng, visemarkedssjef i SquareTrade til avisen. - Resultatene våre avviker ikke så mye i forhold til andre rapporter, som Consumer Reports, sier han.

Av de ni PC-produsentene i oversikten havnet HP nederst. I løpet av en treårsperiode kom det inn meldinger om maskinvarefeil på hele 25,6% av de bærbare HP-maskinene, skriver Computerworld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer