Asus CD-S400

Asus er en av de få gjenværende produsentene av CD-ROM-lesere som fortsatt driver utviklingen fremover. Denne leseren fra Asus, var en av de aller først 40X-leserne som ble lansert.

Publisert

Asus leverer en CD-ROM-leser med topp ytelse på vanlige CD-plater. Den leste vår slitte test-CD helt perfekt uten å hikke.

Det er bare 2215">Plextor UltraPlex 40max som har greid å lese den test-CDen uten problemer. Selv om Plextor har aller høyest toppfart på slutten, ligger Asus foran hele veien og er best gjennomsnittlig. Den har også bedre gjennomsnitt enn 2483">Aopens 48X-leser som sliter med feilene.

Problemer med CD-R-plater

Asus gjør i allefall et forsøk på å lese CD-R-plater for full fart. Det resulterer i store problemer på siste halvdel av platen (se grafen).

Disse problemene forsterker seg når leseren blir god og varm. Resultatet er at Asus oppnådde dårligere gjennomsnittsverdi på vår perfekte CD-R-plate enn vår slitte CD-R-plate. Ripene har tydeligvis ingen betydning for ytelsen.

Selv om Asus sliter, er vi mye mere positiv til denne fremgangsmetoden enn den Aopen benytter. Aopen reduserer hastigheten til bare 8X og får en perfekt kurve ved den hastigheten. Asus går for full fart og må derfor lese deler av platen flere ganger for å få med alt. Resultatet er at Asus får nesten tre ganger bedre gjennomsnittsmålinger enn Aopen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer