Asus DRW-0402P

Asus har valgt å støtte DVD-R formatet i sin DVD-brenner, og leverer med en rikholdig programpakke.

Asus DRW-0402P
Publisert

Et godt merkenavn er godt å ha når man vil selge produkter. Asus har opparbeidet seg et solid navn etter å ha levert hovedkort av høy kvalitet i en årrekke. Dermed er det nærliggende å utnytte det gode navnet til å selge beslektede eller kompletterende produkter, noe Asus har gjort på en rekke områder.

Hvem som egentlig produserer varene er mindre viktig, så lenge det holder et kvalitetsnivå som Asus kan være bekjent av.

I dette tilfellet er det Pioneer sin nyeste brenner DVR A05 som har fått ny front med Asus’ logo på, men en annen samling programvare.

Dette er forøvrig den samme brenneren som sitter i alle Apple-maskinene, her under navnet 4X SuperDrive.

Glimrende brenner

Selve brenneren er et utmerket produkt, som brenner DVD-R med 4x hastighet, opptil 5 520 KB/sekund. Dette gjør den i stand til å brenne 2 GB på 7 minutter og 33 skunder.
CD-brenningen foregår med 16x, som gir 4 minutter og 58 sekunder på vår testimage.
Overskriving er derimot ikke det sterkeste kortet for denne brennertypen. Det er ikke mulig å overskrive bare deler av -RW-plater, slik at det ikke er mulig å oppdatere egne videoprosjekter. Du er nødt til å slette og brenne alt på nytt, hvis du vil gjøre en endring i prosjektet ditt.

Dette er det bare DVD+RW brennerne som støtter.

Men DVD-R formatet har vist seg å være noe mer kompatibelt enn DVD+RW, spesielt med eldre frittstående DVD-spillere.

Programvare

Det følger med programvare til generell brenning av data og til video. Nero tar seg a brenning av CD og DVD-data, mens det er flere valgmuligheter når det gjelder video.

Vi fikk absolutt sans for samlingen fra Cyberlink, som både inneholder DVD-avspiller, redigeringsprogram og brenneprogram for verdige MPEG-2 filer.

Redigeringsprogrammet med den noe ambisiøse tittelen PowerDirector Pro, har en del ganske omfattende muligheter, men vi likte spesielt Disc Wizard. Her kan du laste inn ferdige MPEG-2 filer som du har redigert eller tatt opp, og detektere scener, lage menyer og brenne - uten dikkedarier. Perfekt for MPEG-filer som er konvertert "i farta" i riktig format.

Konklusjon

Brenneren er solid og rask, og den eneste forskjellen i forhold til andre leverandører som tilbyr samme maskinvare med andre produktnavn er programvaren.

Er du fersk i faget og vil lære deg å redigere egne DVD-filmer heller vi til Asus sin løsning. Er du mer dreven og skal oppdatere fra første til andre generasjon brenner, er Pioneer kanskje muligens et bedre valg. Prisen spiller også inn, det er en forskjell på et par hundrelapper i Asus' favør.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer