Asus EEE 1005PE

Bedre batteritid har vi aldri sett!

Asus EEE 1005PE
Publisert
Sist oppdatert

Minibærbare var høstens store slager, og er fortsatt det segmentet innenfor PC-markedet som vokser raskest. Disse små maskinene har gjerne skjermer på rundt 10 tommer, og veier rundt kiloen. Prisene er også behagelig, de starter på rundt 2000 kroner.

Nå er det nettopp begynt å dukke opp en ny generasjon minibærbare. Disse bruker Windows 7, og har gjerne mer minne og større harddisker enn foregående generasjon. Og minst like viktig: De nyter også godt av nye prosessorer fra Intel, som gir bedre ytelse og lavere strømforbruk. I tillegg til nye prosessorer for stasjonære og vanlige bærbare har Intel også en ny generasjon Atom-prosessorer og tilhørende brikkesett til minæbærbare.

Les også: Nye Intel-prosessorer er her

Forskjellen er ganske omfattende, brikkene produseres med 45 nm teknikk, og oppsettet består bare av prosessoren og én brikke. Tidligere var grafikkprosessoren og minnekontrolleren i en separat brikke, mens inn/ut huserte i en annen.

Med den nye konstruksjonen oppnås mindre effektforbruk og høyere ytelse, med størst vekt på det første.

Den nye platform-arkitekturen ble først kalt Pine Trail, prosessoren i denne testmaskinen heter N450. Den kjører på 1,66 GHz, samme hastighet som den tidligere N270, men med integrert grafikk og minnekontroller blir den vesentlig mer effektiv enn tidligere. Dette gir ytelsesgevinst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.