Asus Eee får norsk konkurrent

Multicom lanserer mini-PCen Alishan.

Publisert
Sist oppdatert

Det har vært mye snakk om billige, bærbare mini-PCer den siste tiden, enkle og lette maskiner man kan ta med seg over alt. Størst oppmerksomhet har modellen Asus Eee fått, som dukker opp i norske butikker i juni.

Går i strupen på Asus

Men Asus Eee møter sterk konkurranse i dette raskt voksende markedet. Nå er for eksempel den norske PC-produsenten Multicom snart klar med sin "Eee-killer", Multicom Alishan. I likhet med Eee har Alishan 7" skjerm, webkamera og trådløst nettverk - og vekten er under 1 kg.

- Vi ser et klart marked blant kunder som vil ha en ekstra pc som er rimelig, og som kan tas med overalt. Med en vekt på under 1kg, er ikke det noe problem, sier Tron Atle Løvig , daglig leder i Multicom.

Bedre spesifikasjoner

Alishan kommer i butikken i juli, i flere konfigurasjoner, og prisene starter på 4.300 kroner inkl mva. Det er omtrent en tusenlapp mer enn Eee vil koste, og du får heller ikke med operativsystem på Alishan. Eee på sin side er utstyrt med en Linux-variant.

Alishan er imidlertid noe bedre spekket, og er kompatibel med Windows Vista Premium, blant annet. Modellen kan dessuten skilte med bedre batterilevetid (5 timer mot 3 på Eee) og 1 GB minne, der Eee kun har 512 MB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer