Asus Eee PC 1215B

Lyst på en liten, rimelig PC men synes at en minibærbar blir for puslete? Da bør du lese denne testen.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste minibærbare har temmelig mange begrensninger knyttet til maskinvare og operativsystem. Hovedgrunnen er at Intel og Microsoft har ønsket et klarest mulig skille mellom små, billige maskiner og mer voksne modeller. PC-produsentene har blant annet fått gode rabatter på maskin- og programvaren for å holde seg innenfor visse maksimumgrenser.

Derfor har de fleste minibærbare PC-ene maksimalt 10"-skjerm, 1 GB minne og Intel Atom-prosessor, samt Windows 7 Starter, som er en variant av Windows 7 med en god del begrensninger. Slike konfigurasjoner blir puslete for mange oppgaver, noe vi har dokumentert blant annet i denne testen.

Nytt håp for små og billige PC-er

At PC-produsentene nå begynner å tenke alternativt også for minibærbare, kommer blant annet som en naturlig konsekvens av at produktkategorien opplever sterkt press fra nettbrettene, og opplever nedgang i etterspørselen. Det kan imidlertid forandre seg, takket være maskiner som Asus Eee PC 1215B. Skjønt, "netbook" har den ikke lov å kalle seg.

Her er en kjapp titt på de viktigste egenskapene:

12,1" blank LED-baklyst skjerm, 1366 x 768 pikslers oppløsningAMD Fusion APU E350, dobbelkjernet prosessor (1,6 GHz)Integrert AMD Mobility Radeon 6310 grafikk4 GB RAM500 GB harddiskTrådløst nettverk (b/g/n)Gigabit kablet nettverkVGA og HDMI-utganger3 USB-porter, hvorav én USB 3.0minnekort-leser (SD/SDHC/SDXC/MMC)29,6 x 20,3 x 3,8 cm1,45 kgWindows 7 Home ProfessionalCa-pris: 3.500 kroner inkl mva

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer