Asus Eee Top

Eee som minibærbar er bra, men duger den som stasjonær?

Asus Eee Top
Publisert
Sist oppdatert

De små og billige minibærbare har blitt en suksess, og Asus var først på banen. Eee hadde akkurat den riktige kombinasjonen av format, datakraft og pris, og slikt frister til gjentagelse. Nye utgaver på samme lest, men med litt større skjerm, høyere ytelse og stadig lav pris, ble også tatt godt i mot.

Men konseptet var svært enkelt å kopiere, det var jo egentlig ingen unike løsninger, bare en smart måte å bygge sammen lett tilgjengelige komponenter på. Dermed har mange konkurrenter slengt seg på karusellen, noe som forbrukerne nyter godt av.

Les vår test av min-bærbare

Ny innpakning

Men Asus hadde andre planer: - en mini-stasjonær - Eee Box som dukket opp i fjor høst, og nå - en berøringsfølsom skjerm med innebygd kompakt PC.

Konseptet kjenner vi best fra Apples iMac-serie, men da er vi oppe i et annet prisområde. iMac har heller ikke berøringsfølsom skjerm. Også andre produsenter har forsøkt seg på lignende løsninger, men noe stort gjennombrudd har ikke disse maskintypene fått.

Asus kaller maskinen Eee Top, som vi antar peker mot desktop i dette tilfellet. Den kommer i sort blank utførelse bortsett fra den nederste delen som er i klar plast. Den står ved hjelp av et rørstativ i krom, som også har en bøyle som fungerer som bærehåndtak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.