ASUS Express Gate

ASUS har sett seg lei på trege oppstarter, og laget sitt eget operativsystem. Vi har testet.

ASUS Express Gate
Publisert
Sist oppdatert

Å starte en datamaskin med Windows eller MacOS kan være tidkrevende. Og selv om Microsoft og Apple skryter av at de gjør stadige forbedringer i oppstarten, er det ikke til å stikke under en stol at en velbrukt datamaskin med diverse tilleggsutstyr, haugevis av drivere og en rekke programinstallasjoner og avinstallasjoner påvirker hastigheten i negativ retning.

Vi har den siste tiden sett en del løsninger på dette. Det vil si, ikke løsninger som får Windows til å laste raskere (selv om slike verktøy også finnes), men alternative operativsystemer som lastes lynkjapt.

Les også: Raskere og enklere i Windows

Lastes aller først

Asus Express Gate er en slik løsning. Det Linux-baserte operativsystemet lastes FØR den vanlige svarte oppstartsskjermen, og er i minnet på imponerende 5 sekunder etter du har trykket på knappen, hevder ASUS.

Her får brukeren tilgang til Internett og nettjenester, og blant annet et bildeprogram, Skype- og chat-klient.

Enkel filbehandling er også tilgjengelig, men du får ikke tilgang til harddisken i PCen, men DVDer og USB-minneplugger leses fint.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer