Asus flytter grenser med ny ultrabook

Nye Zenbook U500VZ får ekstrem skjermoppløsning og dobbel SSD.

Med dobbel SSD, kraftig prosessor og grafikkort - og "retina-skjerm", bli dette av de aller kraftigste ultrabooks på markedet. Foto: Alle bilder - Asus
Med dobbel SSD, kraftig prosessor og grafikkort - og "retina-skjerm", bli dette av de aller kraftigste ultrabooks på markedet. Foto: Alle bilder - Asus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Asus bekrefter at de vil være klare med en svært kraftig ultrabook i sommer, med spesifikasjoner som overgår det meste av hva vi har sett så langt. Modellen det er snakk om er Asus Zenbook U500VZ, en PC med 15,6" matt IPS-skjerm med oppløsning på hele 2.880 x 1.620 piksler. Og hvis du lurte: Dette er ingen berøringsskjerm.

Forgjengeren i seriene kronet vi forresten med terningkast 6 i fjor høst.

Til sammenligning har 15" MacBook Pros Retina-skjerm 2.880 x 1.800 piksler, og Google Chromebook Pixels skjerm har 2.560 x 1.700 piksler. Toshibas Kirabook kan skilte med 2.560 x 1.440 piksler på en litt mindre skjerm.

Aller høyest oppløsning har imidlertid annonserte HP Envy 14 TouchSmart Ultrabook, med 3.200 x 1.800 piksler på en 14" skjerm.

Les også: Beste PC-en vi har testet

Kraftige saker

Det som imidlertid gjør U500VZ ekstra interessant er innmaten. Her sitter nemig en Intel i7-3632QM firekjernet prosessor og et nVidia GT 650M grafikkort, 8 GB RAM og to stk SSD-er, hver på 256 GB. Disse er satt i RAID 0, og dermed blir lagringskapasiteten hele 512 GB. Operativsystemet er Windows 8.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer