Asus Fonepad

Joda, det er et nettbrett. Men det kan ringes med. Har Asus laget den perfekte kombiløsningen?

NETTBRETT MED TELEFONFUNKSJON: Passer best for deg som ser på telefoni som en bifunksjon, mener vi. Foto: Bjørn Eirik Loftås
NETTBRETT MED TELEFONFUNKSJON: Passer best for deg som ser på telefoni som en bifunksjon, mener vi. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det blir vanskeligere og vanskeligere å definere noe klart skille mellom nettbrett og mobiler – hva angår størrelse. Spesielt mobiler blir større og større, og i 2013 har toppmodellene gjerne skjermer på 5 tommer, enkelte over 6.

Les for eksempel: Test av HTC One (4,7")Test av Sony Xperia Z (5")Vi pakker ut Samsung Galaxy S4 (5")

Asus Fonepad har derimot en skjerm på hele 7 tommer, og som navnet antyder dreier det seg om en "telefon-pad"; altså ett nettbrett med telefonifunksjon.

I motsetning til Asus Padfone – som altså er det motsatte

Full telefonfunksjon

I praksis kan du bruke den som en vanlig Android-telefon: Sende vanlige SMS-er og MMS-er, og slå nummeret og holde den opp til øret. Mange vil nok oppleve det siste som litt underlig, men det syntes mange om de første (langt mindre) smarttelefonene også. Og man kan jo alltids bruke handsfree uansett.

At 7-tommers telefoner noen sinne kommer til å bli dagligdags, har vi imidlertid ikke noen stor tro på. I hvert fall ikke før vi ser produkter med bøyelige skjermer.

Fonepad har mange likhetstrekk med Google Nexus 7, som også produseres av Asus. Den koster også omtrent det samme, men Nexus kommer som kjent uten SIM-kortplass og telefonimulighetene. Størrelsesmessig er den temmelig lik, med sine 196 x 120 x 10 mm og 340 gram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer