Asus klar med syltynne PC-skjermer

Tynne, miljøvennlige og strømsparende.

Asus klar med syltynne PC-skjermer
Publisert
Sist oppdatert

Under årets IFA-messe i Berlin fikk vi se mange tynne skjermer, men felles for de aller tynneste (0,3 cm) var at de ikke var i kommersielt salg ennå.

Disse er basert på OLED-teknologi, der hver piksel genererer sitt eget lys. Dermed slipper man et baklyst panel, som på tradisjonelle LCD-skjermer.

Veldig tynt likevel

Asus sine nye MS-modeller er imidlertid på vei ut i butikkene i skrivende stund. Og selv om de ikke kan måle seg med OLED-skjermene hva tykkelse angår, er ikke 16,5 mm så ille, tatt i betraktning at vi for få år siden satt med halvmeter tykke CRT-skjermer på skrivebordet.

De nye skjermene kommer i størrelser fra 20 til 23,6 tommer, og takket være ringen (som fungerer som støtte) skal det være svært enkelt å tilte skjermen til riktig posisjon.

HD

Kontrasten er oppgitt til 50.000:1, responstiden er 2 ms, og oppløsningen på de største naturligvis full HD (1920 x 1080 piksler).

LCD-panelene er utstyrt med LED-baklys, noe som forklarer den smale designen. Strømforbruket skal ligge 40% under vanlige LCD-skjermer, og skjermene skal i hovedsak være satt sammen av materiale som skal være spesielt miljøvennlig, hevder Asus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.