Asus klar med syltynne PC-skjermer

Tynne, miljøvennlige og strømsparende.

Asus klar med syltynne PC-skjermer
Publisert
Sist oppdatert

Under årets IFA-messe i Berlin fikk vi se mange tynne skjermer, men felles for de aller tynneste (0,3 cm) var at de ikke var i kommersielt salg ennå.

Disse er basert på OLED-teknologi, der hver piksel genererer sitt eget lys. Dermed slipper man et baklyst panel, som på tradisjonelle LCD-skjermer.

Veldig tynt likevel

Asus sine nye MS-modeller er imidlertid på vei ut i butikkene i skrivende stund. Og selv om de ikke kan måle seg med OLED-skjermene hva tykkelse angår, er ikke 16,5 mm så ille, tatt i betraktning at vi for få år siden satt med halvmeter tykke CRT-skjermer på skrivebordet.

De nye skjermene kommer i størrelser fra 20 til 23,6 tommer, og takket være ringen (som fungerer som støtte) skal det være svært enkelt å tilte skjermen til riktig posisjon.

HD

Kontrasten er oppgitt til 50.000:1, responstiden er 2 ms, og oppløsningen på de største naturligvis full HD (1920 x 1080 piksler).

LCD-panelene er utstyrt med LED-baklys, noe som forklarer den smale designen. Strømforbruket skal ligge 40% under vanlige LCD-skjermer, og skjermene skal i hovedsak være satt sammen av materiale som skal være spesielt miljøvennlig, hevder Asus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer