Asus lanserer Pure: PC-er uten «crapware»

Interessen i markedet er stor, ifølge produsenten.

FØRST UT: Asus vil også selge PC-er uten reklame, og gjør det helt uten innblanding fra Microsoft. Pure-maskinene skal selges gjennom alle de store butikkene. Foto: ASUS
FØRST UT: Asus vil også selge PC-er uten reklame, og gjør det helt uten innblanding fra Microsoft. Pure-maskinene skal selges gjennom alle de store butikkene. Foto: ASUS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lenge siden vi skrev om Elkjøps nye samarbeid med Microsoft om å tilby konseptet Signature edition i Norden, PC-er helt uten reklame og demoversjoner fra tredjepart (populært kalt «crapware»). Ifølge Elkjøp har konseptet blitt en umiddelbar suksess.

Disse PC-ene har vist seg å være raskere å starte opp og avslutte, i tillegg til at du slipper forstyrrende varsler og påminnelser fra programmer du egentlig ikke har bruk for. Det viser blant annet vår test.

I første omgang er det imidlertid kun utvalgte modeller fra Acer og Lenovo som tilbys som Signature Edition, og kun i Elkjøps egne butikker. HP bekreftet nylig overfor Dinside at de har blitt spurt om å være med, men har av forskjellige grunner avslått.

LES OGSÅ: Endelig en hybrid som står til terningkast 6

Asus gjør alt selv

Asus derimot, har valgt å kjøre sitt eget løp, gjennom det nylanserte konseptet «Pure». Som navnet antyder, dreier også dette seg om PC-er med ren Windows-installasjon, med kun standardprogrammene og uten reklame fra tredjepart.

Hva tror du?

Vil det snart bli slutt på PC-er med crapware? (Avsluttet)
Usikker, men det er lov å håpe(59%) 3673
Ja, nå har jeg fått troen!(33%) 2078
Nei, slike programmer er helt nødvendige for å holde prisene nede(8%) 515
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Og i motsetning til Signature Edition-maskinene, skal Pure-maskiner tilbys gjennom alle de store kanalene.

- Vi har merket at dette er noe som er etterspurt i markedet, spesielt blant våre mest datainteresserte kunder. Derfor synes vi det er morsomt å kunne lansere dette konseptet så tidlig i Norden, sier markedssjef i Asus Nordic, Stine Jespersen, i en pressemelding fra selskapet.

Her finner du alle PC-testene våre

Første modell ut

Første Pure-maskin blir ultrabook-modellen ASUS ZenBook UX305CA, som har vært en av selskapets mest populære PC-er den siste tiden. Den er utstyrt med Core M-prosessor og er av den grunn ikke blant de kraftigste. Å fjerne alt rusk og rask skal ifølge Asus gjøre oppstarten inntil dobbelt så rask og avslutningen 35 prosent raskere enn den ordinære utgaven.

Pure-maskinene kommer til å bli tilgjengelig i løpet av juni hos følgende forhandlere i Norge, får vi opplyst fra Asus: Expert, Netonnet, Siba, Komplett, Dustin, Webhallen og CDON.

Fra Asus får vi bekreftet at prisene ikke blir høyere for Pure-utgavene.

OPPDATERT: De første Pure-modellene er nå tilgjengelige i Norge. Prisene starter på 7.990 kroner.

LES OGSÅ:
Nå kommer Android-apper til Chromebooks
Gjør dette før du kaster PC-en
HP lanserte verdens tynneste PC

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer