Asus lanserer Pure: PC-er uten «crapware»

Interessen i markedet er stor, ifølge produsenten.

FØRST UT: Asus vil også selge PC-er uten reklame, og gjør det helt uten innblanding fra Microsoft. Pure-maskinene skal selges gjennom alle de store butikkene. Foto: ASUS
FØRST UT: Asus vil også selge PC-er uten reklame, og gjør det helt uten innblanding fra Microsoft. Pure-maskinene skal selges gjennom alle de store butikkene. Foto: ASUS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lenge siden vi skrev om Elkjøps nye samarbeid med Microsoft om å tilby konseptet Signature edition i Norden, PC-er helt uten reklame og demoversjoner fra tredjepart (populært kalt «crapware»). Ifølge Elkjøp har konseptet blitt en umiddelbar suksess.

Disse PC-ene har vist seg å være raskere å starte opp og avslutte, i tillegg til at du slipper forstyrrende varsler og påminnelser fra programmer du egentlig ikke har bruk for. Det viser blant annet vår test.

I første omgang er det imidlertid kun utvalgte modeller fra Acer og Lenovo som tilbys som Signature Edition, og kun i Elkjøps egne butikker. HP bekreftet nylig overfor Dinside at de har blitt spurt om å være med, men har av forskjellige grunner avslått.

LES OGSÅ: Endelig en hybrid som står til terningkast 6

Asus gjør alt selv

Asus derimot, har valgt å kjøre sitt eget løp, gjennom det nylanserte konseptet «Pure». Som navnet antyder, dreier også dette seg om PC-er med ren Windows-installasjon, med kun standardprogrammene og uten reklame fra tredjepart.

Og i motsetning til Signature Edition-maskinene, skal Pure-maskiner tilbys gjennom alle de store kanalene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer