Asus med rekordstor SSD

Asus lanserte flere nye PCer under CES, blant annet en modell med 512 GB SSD i stedet for harddisk. Det er ny rekord, og markerer en milepæl for harddiskens etterfølger.

Asus med rekordstor SSD
Publisert
Sist oppdatert

Modellen heter ASUS S121, og er en ultraportabel bærbar med 12,2 tommers skjerm. Den er altså litt større enn de populære minibærbare som ble introdusert i sommer, men til gjengjeld får du blant annet både større skjerm og tastatur. Vekten bør heller ikke skremme noen, knappe 1,3 kg veier PCen.

Les også: SSD er harddiskens etterfølger

Strømgjerrig

Men det er flere ting som gjør modellen interessant, ikke minst at den er utstyrt med SSD i stedet for harddisk, og for første gang ser vi 512 GB SSD i bruk. Takket være SSDens lave strømforbruk kombinert med en Intel Atom Z520 prosessor, skal batterilevetiden være så god som 8 timer, i følge Engadget.

Har tatt igjen harddisken

De største mekaniske harddiskene på markedet har i skrivende stund en kapasitet på 1,5 terabytes, eller ca tre ganger så stor i forhold til SSD-en i ASUS S121. De er imidlertid også en god del større rent fysisk, den største kapasiteten for 2,5" disker som sitter i bærbare PCer, er i skrivende stund 500 GB.

Det betyr altså at SSD nå har tatt igjen - og passert harddisken med hensyn til kapasitet i bærbare PCer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.