Asus Nexus Player

Android-leirens Apple TV-konkurrent imponerer på flere punkter.

STYR MED STEMMEN: En av de mest imponerende tingene ved Android TV er det innbakte stemmesøket, som også fungerer på norsk. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
STYR MED STEMMEN: En av de mest imponerende tingene ved Android TV er det innbakte stemmesøket, som også fungerer på norsk. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens amerikanere kan boltre seg i en rekke TV-bokser som Amazon Fire TV, Roku med flere, er det i hovedsak to duellanter her til lands; Chromecast og Apple TV.

Apples mediespiller har vært tilgjengelig på det norske markedet i flere år, mens nykomlingen fra Google dukket opp i norske butikker våren 2014.

Prismessig ligger de to på henholdsvis 700 kroner for Apple TV og 300 kroner for Chromecast. Vel å merke er ikke en Chromecast noe særlig vits uten at du har andre enheter som kan «caste» innhold til den; det være seg en mobiltelefon, et nettbrett eller en PC.

LES OGSÅ:TEST: Chromecast i NorgeTi kjekke Chromecast-tips

Den første Android TV-enheten

Nexus Player ligger langt nærmere Apple TV i så måte, og er altså en TV-boks som kjører Android-operativsystemet. Den er laget av Asus, men bærer det offisielle Nexus-navnet, og selges blant annet i den offisielle Google Play-butikken, noe Google begynte med for en snau måned siden.

Utseendemessig minner Nexus Player om en stor hockeypuck. Den er sort, sylinderformet og måler 12 centimeter i diameter. Høyden er to centimeter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer