Asus og Lenovo klare med rimelig 4K-skjermer for skrivebordet

Prisene går raskt nedover på monitorer med firedobbel HD-oppløsning.

Store skjermer med firedobbel HD-oppløsning kommer snart til å bli et vanlig syn. Her er Asus og Lenovo sine ferske nyheter på den fronten. Foto: Asus/Lenovo
Store skjermer med firedobbel HD-oppløsning kommer snart til å bli et vanlig syn. Her er Asus og Lenovo sine ferske nyheter på den fronten. Foto: Asus/Lenovo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høy skjermoppløsning er et gjennomgangstema under årets CES i Las Vegas, enten det dreier seg om mobiler, nettbrett, TV-er, PC-er eller monitorer.

Sistnevnte er skjermer for skrivebordet, det er mange av oss som fortsatt er avhengig av en stor arbeidsflate når vi jobber med flere vinduer side om side.

Prisene synker raskt

Det gledelige er at prisene på såkalte 4K-skjermer, altså skjermer med oppløsning på hele 3.840 x 2.160 piksler, er på rask vei nedover. Disse skjermene har en skarphet som er fire ganger bedre enn full HD.

Både Asus og Lenovo har nå vist fram hver sin rene 4K-skjerm i 28" størrelse under årets CES. Og de skal begge få en veiledende pris på 799 dollar når de dukker opp i butikkene senere i år. Det er under 5000 kroner omregnet i norsk valuta, men vi antar at prisene vil ligge en del høyere her hjemme.

Asus sitt bidrag har fått navnet PB287Q, og kan blant annet skilte med responstid på 1ms og innebygde høyttalere. Her er også utgang for hodetelefoner. Skjermen kan justeres i høyden, og kan også brukes på høykant.

Av tilkoblinger finner vi DisplayPort og to HDMI-innganger. En av disse har støtte for MHL, som gjør det enkelt å koble smartmobiler og nettbrett til skjermen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer