Asus P4PE Black Pearl

Sort perle? Asus har laget et ”designer-hovedkort”, hvor både utførelse, tilbehør og innpakning er svært så jålete. Kortet er basert på Intel PE-brikkesettet for Pentium 4

Klikk for større bilde
Klikk for større bilde Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ønsker du å oppgradere PCen din med en løsning basert på Intel P4, så er PE-brikkesettet en anerkjent og solid løsning. Dette støtter de raskeste utgavene av P4, Hyper-Threading (hvor prosessoren opererer som to prosessorer i parallell).

Black Pearl-kortet er laget for de som vil ha noe ekstra inkludert i pakken, i stedet for å måtte kjøpe dette som ekstrautstyr. I dette tilfellet er det snakk om runde kabler til diskettstasjon og en liten USB-basert lagringsenhet med flashminne på 32 MB. Dessuten følger det med WinDVD Suite, som er en DVD-relatert avspillings programvare, med rippeprogram, videoredigering og enkodere for MPEG1&2.

Konservativt

Til tross for det glamorøse preget, er kortet ganske nøkternt på utstyrsfronten. Ønsker du mer utstyr og flere muligheter, men basert på Intel-teknologi, må du vente på hovedkort basert på den nyeste generasjonen brikkesett E7205, også kjent som Granite Bay. Disse kommer vi tilbake til når de blir tilgjengelige om kort tid.

Men kort basert på 845PE er svært stabile, og har et utstyrsnivå som de aller fleste vil finne tilstrekkelig. Det eneste som mangler er FireWire og støtte for AGP8x. FireWire er enkelt å installere som tilleggskort, AGP8x er det verre med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer