Asus PA328Q - 4K på 32 tommer for skrivebordet

Skreddersydd for publikasjonsarbeid, bilde- og videobehandling.

NESTEN ET MINIMUM: Lyst på 4K PC-skjerm? Da bør du opp i minst 32 tommer for å kunne bruke den uten å måtte skalere opp tekst og grafikk i operativsystemet. Asus PA328Q er i så måte et meget godt valg, men det koster å være kar. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
NESTEN ET MINIMUM: Lyst på 4K PC-skjerm? Da bør du opp i minst 32 tommer for å kunne bruke den uten å måtte skalere opp tekst og grafikk i operativsystemet. Asus PA328Q er i så måte et meget godt valg, men det koster å være kar. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

UltraHD, UHD eller ganske enkelt 4K, er det raskest voksende fenomenet på TV-markedet for tiden. Første halvår i fjor stod disse høyoppløste 4K-TV-ene for snaue 1 prosent av salget, i år er tallet så langt 15,2 prosent, ifølge Elektronikkbransjen.

Det er imidlertid ikke bare TV-er som har fått 4K-oppløsning. PC-skjermer, både for bærbare og for stasjonære, får også stadig oftere støtte for oppløsningen 3.840 x 2.160 piksler, som betyr fire ganger flere piksler enn en normal full HD-skjerm.

Trenger normalt skalering

Velger du en «normal» skjermstørrelse, betyr dette at du får et vesentlig skarpere og mer detaljrikt bilde, men gjør samtidig at programvinduer og tekst blir veldig smått. I Windows og OS X kan du heldigvis skalere opp tekst, menyer og ikoner, slik at det blir lettere å lese.

Samtidig sikrer du at alle pikslene kommer til sin rett når du åpner høyoppløste bilder eller spiller 4K-videoinnhold.

IPS og 60Hz

Asus PA328Q er en 4K-skjerm for skrivebordet på hele 32 tommer. I motsetning til rimelige (og mindre) 4K-skjermer, som oftest er utstyrt med et rimelig TN-panel, har denne et IPS-panel fra LG. Det betyr blant annet jevnere lysstyrke samt bedre kontrast og fargegjengivelse når du betrakter skjermen fra sidene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer