Asus PB298Q

Ultrabred 29-tommers skjerm i 21:9 format.

Ultrabrede skjermer har mange fordeler. Denne kan dessuten stå på høykant!
Ultrabrede skjermer har mange fordeler. Denne kan dessuten stå på høykant! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor stor skjerm man trenger eller ønsker er svært varierende. I lang tid var skjermene nesten kvadratiske, med forholdet 4:3 eller 5:4 mellom bredden og høyden. I dag er det vanlig med brede skjermer, i forholdet 16:9 eller 16:10 . Mange bruker også flere skjermer i bredden, både til jobb og til underholdning.

Alternativet er en superbred skjerm i forholdet 21:9, som i praksis kan fungere enten som to skjermer, eller som én der du virkelig trenger bredden.

Hvis skjermen også har en fot som kan dreies kan du også få en virkelig høy skjerm, dersom du ønsker det.

En oppløsning på 2560 x 1080 tilsvarer to 17-tommers LCD-skjermer ved siden av hverandre, som er meget godt egnet til kontorbruk. 21:9 formatet er også selve kinoformatet, det er utmerket til gaming og for alle som driver med redigeringsprogrammer med tidslinje, som videoredigering og musikkproduksjon er det helt supert.

Formatet og høyden gjør at tekst blir lett å lese. Samtidig er pikselstørrelsen ikke for stor, slik at bildekvaliteten blir god. Egentlig er 2560 punkter i bredden det vanlige på en kostbar 27-tommers skjerm, men 29 tommer på denne tilsvarer den fysiske bredden til en 30 tommer. Noen vil derfor si at disse skjermene er avkutta 30-tommere med 27-tommers oppløsning i bredden ...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer