Asus PCE-AC66 trådløst nettverkskort

Kan du like godt droppe nettverkskabelen?

Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trådløst nett har utviklet seg enormt siden de første aksesspunktene dukket opp rundt årtusenskiftet. Både pris, brukervennlighet, dekning og hastighet har gjort trådløst til den foretrukne nettverksforbindelsen for mange.

Men den harde kjerne av brukere sverger fremdeles til nettverkskabel og tilhørende utstyr i gigabit-klassen. Hvor langt unna er de mest avanserte trådløse alternativene?

Tidligere har vi testet to av de mest avanserte Asus-ruterne som jobber med 802.11ac standarden. Resultatet var imponerende, men var likevel bare halvparten av det nettverkskabelen tilbyr. Skal du ofte kopiere mye data kan du dermed spare en del kjedelige venteminutter ved å bruke kablet nettverk.

Nå har Asus kommet med PCE-AC66 - en ny klient for 802.11ac. Den er for innmontering i stasjonære PC, og plasseres i en PCI Ekspress kortplass.

Installasjon

Installasjonen er enkel, det er bare å sette i kortet og skru fast braketten.

Så kan du enten montere antennene direkte på skrukontaktene på braketten, eller bruke forlengeren som følger med. Det er helt klart det riktige å gjøre, ellers vil PC-kabinettet være en hindring for signalene, spesielt hvis maskinen plasseres under et bord innerst i en krok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer