Asus PCE-AC68

Trådløst nett kan også brukes i stasjonære PC-er.

Gjør din gamle stasjonære trådløs. Foto: Brynjulf Blix
Gjør din gamle stasjonære trådløs. Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Naturlig nok er trådløst nett først og fremst en løsning beregnet på bærbare og mobile enheter. Men også for utstyr som alltid står på sin faste plass kan trådløst nett være en praktisk løsning.

Årsaken til å bruke trådløst er i de aller fleste tilfeller at man slipper å trekke nettverkskabel gjennom flere rom og etasjer, eller til og med utendørs i noen tilfeller. Noen vil ha trådløst nett i furtebua eller garasjen, det er jo forståelig.

Mange løsninger

For å koble seg på trådløst nett finnes det flere løsninger. Små USB-enheter er de vanligste, men det finnes også nettverksbroer, som er overgangsenheter mellom trådløst og kablet nett. For enheter uten USB, men bare kablet nett, da er nettverksbroer tingen, men slike enheter blir det stadig færre av.

Men hvis det er snakk om å få en stasjonær PC på nett, i et rom der det ikke er aktuelt å legge opp nettverkskabel, da finnes det en ny og moderne løsning som vi har testet:

Asus PCE-AC68

Dette er et lite PCIe kort som kan plasseres i hvilken som helst kortplass, den krever bare én linje men kan godt stå i en 4x eller 16x kortplass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer