Asus RT-N15

Gaming, nett-skravling eller nedlastning? Du har valget, ruteren prioriterer.

Publisert
Sist oppdatert

Om N-standarden for trådløst nett noen gang vil bli vedtatt kan man begynne å lure på, vi havner vel lenger ut i standard-alfabetet før de styrende organer kommer til enighet. Uansett dukker det opp flere produkter som følger Draft 2.0 - denne gangen er det Asus RT-N15 som har funnet veien til testbenken. Sammen med den kom en matchende USB-klient etter samme standard: N11- USB.

Skjulte antenner

Vi er vant til at trådløse rutere har flere antenner, tre har vært vanlig de siste årene etter at MIMO (multiple in mutiple out) ble en del av standarden. Noen modeller har alltid hatt skulte antenner, som f.eks. Apple sine rutere, og de nyeste fra Linksys.

Hvis man må plassere ruteren slik at den er synlig så er nok de fleste med møblerte hjem enige om at jo mer diskret jo bedre.

Asus-ruteren har heller ingen synlige antenner og passer derfor inn over alt, selv om designet etter vår smak ikke er like elegant som hos Linksys.

Standard egenskaper

Neste alle rutere i samme prisklasse byr på de samme tilkoblingsmulighetene og støtter stort sett de samme funksjonene. Dette skyldes at alle er bygget rundt det samme brikkesettet, eller et konkurrerende brikkesett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer