Asus S-presso P111

Det er lenge siden PCer skulle være grå og kjedelige, og nå har de også kommet på plass i stuen som små og trendy underholdningssentra. Vi tar en titt på en som starter på ti sekunder, TV-kort og trykkfølsomt panel: Asus S-presso.

Asus S-presso P111
Publisert
Sist oppdatert

Flere og flere ønsker seg en PC til stuen med TV-kort og dermed også opptaksmuligheter. En vaskeekte media-PC trenger derimot også å ta seg bra nok ut til at den kan sitte ved siden av TVen - og dette har inntil nylig vært Shuttle sitt domene.

Kort om mini-PCer

Mini-PCer er typisk halvfabrikater, som vil si at de kun består av et kabinett med hovedkortet ferdigmontert. Resten av komponentene må du altså kjøpe selv - og da må du holde tungen rett i munnen mellom sokler og prosessorer og hvilken type minne som passer til hva.

Med andre ord er det best å være en erfaren databruker før du kaster deg over et slikt prosjekt.

Asus sine S-presso-kabinetter har vært på markedet en stund allerede, men er fortsatt like interessante. Dette er ikke minst fordi de kommer med fjernkontroll, et trykkfølsomt frontpanel og InterVideo sin InstantOn-programvare. De koster også omtrent halvparten av det du må ut med for en Shuttle.

Sistnevnte skal starte opp PCen i full multimediemodus på drøyt ti sekunder, og byr på alt fra live TV (TV-kort er inkludert i S-presso-maskinen) til spilling av DVD, VCD og musikk-CDer. Den kan også spille av radio, fortsatt uten å ta veien om Windows.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer