Asus Transformer Book T100

Full Windows 8.1 på halvkilos brett, og vi liker det! Men T100 er ikke lytefri.

Det er mye å like ved T100. Bare det at et brett på en halv kilo kjører full Windows 8.1, uten behov for viftekjøling, er fascinerende nok. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Det er mye å like ved T100. Bare det at et brett på en halv kilo kjører full Windows 8.1, uten behov for viftekjøling, er fascinerende nok. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For å kjøre Windows 8.1 kreves en datamaskin eller nettbrett med x86 eller x64-prosessor fra Intel. Disse har tradisjonelt krevd mer strøm og tilhørende kjøling enn ARM-baserte prosessorer som sitter i nettbrett som kjører iOS, Windows RT og Android.

En naturlig konsekvens er at nettbrett som kjører Windows 8/8.1 hittil har vært både tyngre og tykkere enn ARM-baserte konkurrenter. Batteritiden er dessuten sjelden helt på høyden, og nesten alle har kjølevifter som skal forhindre overoppheting.

Intel-prosessorene har rett og slett ikke vært optimale for bruk i tynne, lette nettbrett. De har vært laget med tanke på større bærbare og stasjonære datamaskiner, og for å kjøre et tradisjonelt sett ressurskrevende operativsystem: Windows.

Les også: Ekstrem nettbrett-vekst i Norge

Nye og svært strømgjerrige prosessorer

Det er imidlertid i ferd med å endre seg raskt med lanseringen av Bay Trail-generasjonen Atom-prosessorer. Disse er svært strømgjerrige samtidig som de yter langt bedre enn tidligere Atom-medlemmer. I løpet av høsten kommer en rekke nettbrett og hybrider med disse innabords.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer