Asus Transformer Book TX300

Godt forsøk, men ikke helt topp.

Det kunne vært så bra, men heller ikke Asus har kommet helt i land med den perfekte nettbrett/PC-hybriden. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Det kunne vært så bra, men heller ikke Asus har kommet helt i land med den perfekte nettbrett/PC-hybriden. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jakten på den perfekte hybrid mellom PC og netbrett fortsetter, og Asus Transformer Book ser, i hvert fall på papiret ut som en god kandidat. Det er snakk om et 13,3" brett med full HD-oppløsning, med all maskinvaren innebygd - og ikke hvilken som helst maskinvare. Her sitter det blant annet en Core i7-3517U-prosessor, 4 GB RAM, 128 GB SSD, samt et batteri som i følge våre målinger holder til 5-6 timer med lett bruk. Operativsystemet er Windows 8.

Full oversikt over tekniske egenskaper (ekstern lenke)

Ser helt ut som en ultrabook

Det som imidlertid gjør hybridløsningen helt spesiell er tastaturet som skjermen dokkes i. Ikke nok med at du da får noe som i praksis ser ut som en helt vanlig ultrabook på 1,9 kg, en designmessig ganske vakker sådan, du får også ekstra lagring i form av en harddisk på 500 GB - samt et ekstra batteri som øker levetiden et par timer.

Ytelsen på denne prosessoren er veldig god til det meste av vanlig PC-arbeid, men vi vet at siste generasjon ULV-prosessorer fra Intel, Haswell garantert ville ha bydd på enda bedre batteritid. Grafikken besørges av den integrerte Intel HD 4000-brikken som sitter i CPU-en, og sørger for fin flyt i alt av 2D-jobber, inkludert alt av høyoppløst video vi har prøvd. Noen spill-PC for hardcore gamers er dette imidlertid ikke, forståelig nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer