Asus UX30

Liten, lett og lekker, men duger den?

Asus UX30 kan måle seg mot det lekreste på markedet, hva design angår. Foto: Per Ervland
Asus UX30 kan måle seg mot det lekreste på markedet, hva design angår. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Produsentene av bærbare PC-er har fått mye kritikk for dårlig design, men omsider ser det ut til at bildet er i ferd med å endre seg. Flere produsenter har snudd på flisa og har lansert modellserier med tydelig vekt på - mer eller mindre vellykket - design. Maskinen fra Asus vekker umiddelbart positiv oppsikt, her er det ingen tvil om at designet har blitt prioritert langt høyere enn tidligere.

Samtidig er maskinen utstyrt med komponenter som utmerker seg med høy ytelse og/eller lavt strømforbruk - en oppskrift som lover godt.

Design og mote

Maskinen finnes i både metallfinish og i sort, i begge tilfeller er det topp av børstet aluminium som gjelder, i kombinasjon med matt plast i underdelen. Profilen er elegant, med runde hjørner, nesten aerodynamisk profil og slanke linjer.

Når du åpner lokket ser vi fremdeles et gjennomført design, men her er vi ikke like begeistret over alle valg av løsninger og materialer.

Skjermen har en blank overflate som dekker helt ut til kanten av lokket. Det er stilig, men blanke skjermer på bærbare er fremdeles en moteretning og etter denne testerens mening omtrent like praktisk som platåstøvler med stilletthæler. Skjermen har også en begrenset betraktningsvinkel som du vil ha problemer med på fly og alle andre steder hvor du ikke kan legge skjermen tilstrekkelig bakover. Forøvrig har skjermen LED baklys og leverer under gode forhold et utmerket bilde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer