Asus V-6600 GeForce

Det andre GeForce 256-grafikkortet i vår test kommer fra Asus, og er uten tvil et bra kort, men er det et bedre kjøp enn det konkurrerende kortet fra Creative? Les vår test for å få svaret.

Publisert

GeForce er fremdeles den mest avanserte grafikkbrikken i disse dager, med sin svært moderne 3D-arkitektur som beregner all geometrien og tar seg av all rendering i et spill. Den høye ytelsen skader heller ikke. Du kan lese en detaljert analyse av brikkens funksjoner i 5947>Creative Annihilator-testen. Her skal vi ta for oss hva som er spesielt med akkurat Asus.

Kortet har det vanlige 32 MB med SDR RAM. Det kommer i en pakke med tre CDer – programvare CDen og to spill (XG2 og Turok 2). Dette er ikke et spesielt imponerende valg av programvare…

Vi installerte kortet og driverne og sjekket dem for interessante funksjoner. Vi fant ingen; programvaren er NVIDIAs referansedrivere med Asus sin logo på skillearkene.

Kortet tilbyr med andre ord svært lite utenom vanlig referanse-design;, ikke en gang DVD-programvare følger med. Dette er skuffende.

Men hvordan er ytelsen?

Det er her Asus sin sterke side ligger. Selvsagt er det ikke store ytelsesforskjeller mellom Creative og Asus sine kort, men gjennomsnittlig er Asus noe raskere, både når det gjelder OpenGL og Direct3D. For eksempel: Creative Annihilator oppnår 3867 på 3DMARK 99 MAX-testen i 1024x768x16-oppløsning, mens Asus V-6600 greier 3916. I Quake III går det også raskere, men forskjellene mellom Annihilator og V-6600 er på 1-2 bilder i sekundet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer