Asus V3800 TNT2 Ultra

Dette er et TNT2-grafikkort som kommer fra den taiwanske produsenten Asus, og selv om det ikke skiller seg ut i ytelse, har det utallige tilleggsfunksjoner. Men etter vår mening er mange av dem ganske unødvendige.

Publisert

Ved første øyekast virker kortet usedvanlig komplisert – er du vant til å kun ha en enkel utgang på ditt grafikkort, forbered deg på en overraskelse. V3800 har hele fem inn- og utganger: RCA-utgang, S-VHS-utgang, skjermutgang, S-VHS-inn og utgang for 3D-briller. I tillegg har kortet også kombinert kjøleribbe og vifte for å holde prosessoren kjølig.

3D-briller følger med som en del av pakken, og du får også en rekke kabler for tilkobling av videoutstyr, en manual og tre CDer (med spillene Turok 2, Extreme G 2 og driverne). Asus V3800 har vanlige TNT2 Ultra-spesifikasjoner: 32 MB RAM, 150/183 MHz klokkehastighet og en RAMDAC på 300 MHz.

Driverne har mange justeringsmuligheter, men vi ble noe skeptiske når vi oppdaget at på hjemmesiden til Asus finnes ingen oppdaterte drivere, og de medfølgende er en tidlig versjon 1.00.

3D-ytelse

Våre spilltester beviste våre mistanker om dårlige og ustabile drivere – spesielt for OpenGL-spill er det problemer med bildekvaliteten og ytelsen. Direct3D-ytelsen er heller ikke på topp.

For å undersøke den foreløpig optimale ytelsen lastet vi ned NVIDIAs referansedrivere versjon 1.88, som er driverne våre testresultater normalt baserer seg på. Med disse driverne er ytelsen veldig lik andre TNT2-kort med samme klokkehastighet, så vi ble stort sett ikke overrasket verken over hastigheten eller bildekvaliteten – den er blant de beste per i dag, og kun forbigått av Hercules sitt Dynamite-kort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer