Asus V7100

Den taiwanske grafikkortprodusenten Asus har nettopp kommet med et GeForce 2 MX-basert kort som virkelig gir valuta for pengene. Det var en fornøyelse å teste dette kortet.

Publisert

GeForce 2 MX er en lavprisbrikke som i prinsippet er en tregere versjon av den meget kraftige GeForce 2-prosessoren. Lavere klokkehastighet og tregere minne gjør at MX-utgaven ikke kan måle seg med sin storebror når det gjelder ytelse, men beholder de kraftige funksjonene som Transform & Lighting-motoren. NVIDIA satset her på vanlige brukere som ikke har behov for den kraftigste 3D-ytelsen, men rett og slett ønsker seg et kjapt og funksjonelt grafikkort.

Asus har foretatt noen justeringer i forhold til referansedesignet til NVIDIA. Kortet er noe større enn de andre GeForce 2 MX-kortene, på grunn av de to ekstra utgangene: S-Video og composite. Ellers er selve brikken utstyrt med en kjøleribbe, og til høyre for den finner vi 32 MB SDR SDRAM.

I tillegg til dette får du en del programvare som demoer, DVD-avspillingsprogram og spillet Soldier of Fortune (fullversjon).

Ytelsestester

De medfølgende driverne til Asus er basert på 5.33-kjernen, som er et tilbakelagt stadium. Derfor lastet vi ned og installerte de aller nyeste 6.31-driverne til NVIDIA.

Quake III-ytelsen er i gjennomsnitt bedre enn både Gainwards GeForce 2 MX-løsning, og KYRO fra VideoLogic. Riktignok er ikke forskjellene mellom de to GeForce 2 MX-kortene store, i og med at teknologien er helt lik. I 1024x768x16-oppløsning klarer kortet respektable 76,7 bilder i sekundet. Øker du fargedybden til 32 bit, får du 58,0 bilder i sekundet, som er brukbart – men lite i forhold til ekte GeForce 2 som ville oppnådd over 80 bilder i sekundet. Høyere oppløsninger, som 1280x1024 og oppover, blir altfor krevende for dette kortet – men det regnet vi med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer