Asus X53E, X53TA og X53SV

Tre maskiner i samme serie, rettet mot studenter og all-round-bruk. Alle tre er smarte kjøp i hver sin prisklasse.

Alle de tre X53-modellene vi har testet gir svært mye PC for pengene, og anses som gode kjøp. Men ytelsesforskjellene er temmelig store. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Alle de tre X53-modellene vi har testet gir svært mye PC for pengene, og anses som gode kjøp. Men ytelsesforskjellene er temmelig store. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skole- og studiestart nærmer seg med stormskritt, og de neste ukene skal vi i DinSide Data ha spesiell fokus på bærbare PC-er rettet mot deg som skal kjøpe ny PC i den anledningen. Du kan forvente tester, prissammenligninger og generelle tips og råd.

Vi starter med en test av ikke mindre enn TRE modeller i den ferske X53-serien til Asus, som vi tror kommer til å bli svært populære i student-segmentet. Her får du nemlig mye for pengene, uansett hvilken du velger.

Alle tre maskinene har dessuten svært lav støynivå og god batterilevetid, for ikke å glemme den sedvanlige 24 måneders garantien fra Asus - som vi tror flere enn oss vet å verdsette.

Her ser du noen bilder av dem:

Tekniske data

Vi snakker her om tre maskiner til rundt 4000, 5000 og 6000 kroner. Mye er likt, men det er også en del vesentlige forskjeller. Her er en kjapp oversikt over hva du får:

To maskiner med siste generasjon Core i-prosessorer fra Intel, mens X53TA er den første modellen vi tester som er basert på AMD sin sylferske Llano-platform og A6 APU (kombinert prosessor og grafikk).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer