Asus Zenbook UX301LA

Rålekker, rask og overbevisende batteritid, men til denne prisen burde det blott bare mangle.

Asus har nok en gang laget en meget god ultrabook, men for 18.000 kroner bør det være svært få ankepunkter for å få toppkarakter. Det holdt ikke helt inn for UX301LA, men bevares for en maskin. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Asus har nok en gang laget en meget god ultrabook, men for 18.000 kroner bør det være svært få ankepunkter for å få toppkarakter. Det holdt ikke helt inn for UX301LA, men bevares for en maskin. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Asus sin Zenbook-serie består av premium bærbare PC-er i ultrabook-segmentet, altså særs tynne og lette maskiner. Flere av dem har fått terningkast 5 og 6 i våre tester.

Meget kraftig og lett

UX301LA er siste tilskudd i premium-segmentet, og er en meget fin sak. Ikke bare er den lekker, den er også blant de aller kraftigste ultrabookene på markedet, og er toppspesifisert på de fleste punkter. Hør bare her:

Skjerm: 13,3" 10-punkts blank berøringsskjerm (IPS), 2.560 x 1.440 pikslerProsessor: Intel Core i7-4558U (to kjerner, fire tråder) RAM: 8 GB (som også er maks)Grafikkort: Intel HD 5100 (Iris)Lagring: 2 x 256 GB SSD (eSATA)Optisk drev: NeiSkjermutganger: Micro-HDMI (1,4a) og DisplayPortUSB-porter: 2 x USB 3.0Webkamera: JaKortleser: SD/MMCTrådløst nett: Intel 802.11a/b/g/n/acKablet nett: Via medfølgende adapterAnnet: Bluetooth 4.0, skaifutteralOS: Windows 8 norsk 64 bitStørrelse: 325 x 223 x 15 mmVekt: 1,2 kgPris: ca 17.990 kroner (jf Prisjakt 26.11.2013Bare la det være sagt med én gang: Vi har aldri sett noe i nærheten av spesifikasjoner i en PC på 1,2 kg. Kraftig i7-prosessor, godt med minne, to SSD-er som sammen gir hele 512 GB lagringsplass, du får noe av det raskeste Intel har å by på av grafikkytelse, for ikke å glemme trådløst nettverkskort som kan måle seg med kabel hva hastighet angår (med AC-kompatibel aksesspunkt).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer