Asus Zenbook UX31

Den vekket umiddelbart "skal ha"-følelsen hos undertegnede. Men hva sier vi etter å ha testet den første ultrabooken?

Asus Zenbook UX31
Publisert
Sist oppdatert

PC-salget har stagnert. Stadig flere av oss foretrekker å bruke nettbrett og mobiltelefonen til oppgaver vi tidligere brukte PC-en til, og en samlet PC-bransje - med Intel i spissen - har innsett at innovasjonstakten må økes betraktelig, for å unngå at PC-en ender sine dager som museumsgjenstand før dette tiåret er omme.

Det foreløpige resultatet ser du her: Ultrabook. Intel har klokkertro på at den vil føre til at salget av bærbare datamaskiner igjen vil skyte fart. Innen utgangen av 2012 forventer Intel at nesten halvparten av de solgte datamaskinene vil være av denne typen.

Men hva er det som skiller ultrabooken fra vanlige PC-er? En god del. For det første er de syltynne, maks 2 cm på det tykkeste. For det andre har de verken harddisk eller optisk drev. Og veier de mer enn 1,4 kg, så er det slett ikke noen ultrabook. Dette er bare noen av kravene, du kan lese mer om de andre her.

Asus er i disse dager klare med sine to første ultrabooks, Zenbook UX21 og Zenbook UX31. DinSide har vært så heldige å være blant de aller første som har fått Zenbook til test.

Stor interesse

Da vi pakket den ut stimlet fotografer og journalister fra Digi, DinSide og ITavisen til for å betrakte fenomenet som mange spår skal bli PC-bransjens frelser. Større nysgjerrighet har vi ikke sett siden utpakningen av Macbook Air i januar 2008, og opplevelsen ble på mange måter et slags deja vu. Hvis du lurer på hva vi mener, bør du kikke på bildekarusellen under:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer