Athlon 64 i bærbar PC -

Mobilutgaven av AMDs 64-bit prosessor K8 har funnet veien til de første bærbare PCene. Vi har sett nærmere på en sværing fra Zepto, og gir deg en pekepinn på hva den nye prosessoren kan by på - rent ytelsesmessig.

Athlon 64 i bærbar PC -
Publisert
Sist oppdatert

Verken Windows XP eller programmene som er tilgjengelig for operativsystemet er optimalisert for 64 bits maskinarkitektur. Dette er ventet å endre seg etter hvert som 64 bits-prosessorer fra Intel og AMD begynner å bli rådende på markedet, noe de aller fleste er enige kommer til å skje om ikke så alt for lenge.

Athlon 64-prosessoren er derimot bygd for å kunne håndtere 32 bits programkode meget effektivt, noe de første ytelsestestene også beviser. De fleste testmagasiner som har testet prosessoren har oppnådd tall som viser at AMD Athlon 64 XP3200+ yter omtrent som, eller bedre enn Intel Pentium4 på 3,2 GHz - til tross for at klokkehastigheten er langt lavere.

Vårt testeksemplar

Maskinen vi har lekt oss med er en såkalt "Engineer sample", dvs en maskin som ikke er ment å havne i butikkhyllene. Likevel er det ventet at Athlon 64-baserte PCer kommer til å bli vanlig ganske snart - først og fremst som skrivebordserstattere, men også på bærbare PCer - med mobilutgaven av prosessoren. Operativsystemet var naturligvis Windows XP Professional.

For hvis vårt testeksemplar representerer gjennomsnittet hva størrelse og vekt angår, vil disse maskinene neppe appellere til den mest mobile delen av befolkningen. Vektnåla stopper først på 3,8 kg, og legger du til de 1,4 kiloene mastodont-strømforsyningen veier, er du allerede godt over 5 kg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer