Athlon II - billig dobbeltkjerne fra AMD

Billig, strømsnill og villig til overklokking - Athlon II er klar.

Athlon II - billig dobbeltkjerne fra AMD
Publisert
Sist oppdatert

AMD gir seg ikke på prosessorsiden, selv om Intel stadig dominerer. Det finnes nemlig noen åpninger i markedet, og det er det store mellomsjiktet der de fleste handler. Intel er overlegen på topp ytelse med Core i7 familien, og på lavt strømforbruk med Atom-serien.

Men i mellomsjiktet finner vi den "gamle" Intel arkitekturen Core2, og her har faktisk AMD noe å stille opp med. Ikke minst når det gjelder pris/ytelse som er spesielt viktig her.

AMD = prisvinner

Tidligere i år sammenlignet vi prosessorer og platformer fra Intel og AMD, artikkelen finner du her. Resultatet var at du sparer flere hundrelapper på å velge AMD i prisklassen mellom 6 - 7 000. Bruker du dette på en større harddisk, et bedre skjermkort, større skjerm eller annet som du har større nytte av enn et hår bedre ytelse du ikke merker - da har du brukt pengene fornuftig.

Les også: Gedigen bredskjerm fra Asus

Athlon II kommer på banen

Produksjon av prosessorer krever ekstremt kompliserte og kostbare fabrikker. Å lage store "pølser" av rent silisium som man skjærer tynne skiver av og så etser bort mikroskopiske mønstre i supertynne lag - det er noe av det mest kompliserte vi har funnet på. Derfor er det viktig at man får flest mulig prosessorer ut av hver skive ("wafer").

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer