ATI annonserer svært kraftig grafikkbrikke

ATI har vist frem sin aller nyeste grafikkbrikke, Radeon 256. Denne brikken ble tidligere omtalt som Rage6, og den skal være en ekte ”GeForce-killer” med mange spennende funksjoner.

Publisert

Den nye brikken ble vist frem på WinHEC-konferansen i New Orleans den 24 april. ATI satser stort med Radeon, og håper på en større del av markedet som hittil har vært dominert av NVIDIA og 3dfx. I et halvt år har NVIDIA hatt ledelsen med sin kraftige GeForce-brikke, som var den første med støtte for Transform & Lighting-teknologien (i korte trekk gir T&L raskere og mer detaljert grafikk ved å utføre mer kompliserte geometriske beregninger). S3 gjorde et halvhjertet forsøk å implementere T&L på sine Savage 2000-kort, men det fungerte ikke spesielt bra.

Derfor er det ekstra spennende å endelig se en verdig utfordrer til GeForces T&L-arkitektur.

30 millioner transistorer

Den nye grafikkprosessoren har mye mer enn T&L å by på, og den har overveldende tekniske spesifikasjoner. Brikken bygger på 30 millioner transistorer, og skal støtte opptil 128 MB DDR RAM, med båndbredde på 6,4 GB i sekundet. Både brikken og minnet er klokket til 200MHz, som er det raskeste på markedet akkurat nå. Radeon skal kunne vise hele 1.500 millioner piksler i sekundet og 30 millioner polygoner i sekundet. For 2D-bruk, har kortet en RAMDAC på 350MHz. Som tidligere nevnt har Radeon støtte for Transform & Lighting (ATI kaller sin T&L-motor for Charisma Engine), som i samarbeid med HyperZ-teknologien (som øker båndbredden med 20 prosent), har ansvaret for den høye fillraten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer