ATI lover rimeligere PCer

I mange år har brikkesettmarkedet vært dominert av Intel, men i disse dager blir flere konkurrerende produkter annonsert. ATI er blant de første, og deres plan er kombinerte løsninger for rimelige PCer.

ATI lover rimeligere PCer
Publisert

ATI har i mange år vært en ledende produsent av grafikkbrikker. Nylig annonserte de sine planer om å starte produksjon av brikkesett som kombinerer de grafiske funksjonene i en datamaskin i tillegg til de vanlige oppgavene som å styre systembussen i maskinen og ta seg av kommunikasjonen til prosessoren, minnet, PCI og USB-bussene o.l. Det er ikke snakk om konkrete produkter foreløpig, men etter at Intel nylig annonserte sitt 3397>bidrag til det kombinerte grafikk/brikkesett-markedet, er det ventet at ATI også vil snart komme med detaljer.

Nye aktører

I en lengre periode har brikkesett-industrien vært dominert av Intel, og det er først nå at konkurrenter kommer på banen. Integrasjon av flere funksjoner i en brikke er den nye trenden, og bortsett fra ATI, har også grafikkprosessor-produsenter som S3, samt brikkesett-produsenter som SiS og Via, blitt interessert i markedet. SiS har allerede designet brikkesett for datamaskiner fra Hewlett-Packard, IBM og Compaq.

PCen blir billigere

Et felles trekk for den nye teknologien, er at alle de integrerte brikkesettene benytter seg av minnet på datamaskinen for grafikkoppgavene. Det sparer produksjonskostnadene. ATI kaller denne løsningen for SMA (Shared Memory Architecture). I følge produsenten vil denne teknologien bidra til store kostnadsreduksjoner, takket være delt minne og én brikke i stedet for to. Teknologien er i utgangspunktet rettet mot billige datamaskiner, og vil ha støtte for Pentium II, III og andre prosessorer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer