ATI Radeon 5450

Vifteløs grafikkort for mediesenter-PC, vi har testet ATI sitt siste tilskudd til 5x-serien.

ATI Radeon 5450
Publisert
Sist oppdatert

Vi har skrevet flere artikler i det siste om mediesenter- og stue-PCer. Temaet er blitt høyaktuelt i det siste, mye takket være nye online video- og musikktjenester som Voddler, Headweb og Spotify.

Mange ønsker dessuten å kombinere muligheten til å se filmer, lytte til musikk og samtidig kunne benytte seg av vanlige surfemuligheter via TV-skjermen, og her er PC-en foreløpig den desidert beste inngangsporten.

Og det behøver ikke koste skjorta. Vi omtalte nylig prosessoren AMD Sempron 140, som sammen med et hovedkort med integrert HDMI-utgang og 2 GB minne, var i stand til å spille av materiale i full HD, inkludert Blu-ray og MKV-filer, ved bruk av riktige programmer. Totalprisen på disse tre delene var 1095 kroner. Du finner artikkelen her.

Første vifteløse

Men hva om du allerede har en PC med integrert grafikk eller svakere grafikkort som ikke er i stand til å spille av HD-materiale, eller ikke byr på utgangene du ønsker? Det er først og fremst denne målgruppen AMD har i tankene med sitt sylferske ATI Radeon 5450-kort. Dette er et budsjettkort, prisene starter på under 400 kroner. Og da byr kortet på både VGA, HDMI og DVI-utganger, DirectX 11-støtte og internminne på 512 MB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.