ATI Radeon 8500

Her er NVIDIAs største konkurrent på grafikkortmarkedet. Har ATI klart å finne formen etter mange driverproblemer?

Publisert

Selv om ATIs Radeon 8500-grafikkort opprinnelig kom i butikkene i fjor høst, er det først nå vi fikk muligheten til å teste et slikt kort, grunnet diverse tekniske problemer.

Radeon 8500 er flaggskipet til ATI, et kort som var ment til å true NVIDIAs stilling som konge av 3D-aksellerasjon. Vi skal snart finne ut hvorvidt de har fått det til. La oss i mellomtiden se på hva vi får for pengene.

Ved lanseringen av sine Radeon-brikker kunngjorde ATI at de heretter kommer til å lisensere sine teknologier til andre produsenter, slik NVIDIA alltid har gjort. Dette betyr at mange selskaper nå får lov til å lage ATI-baserte kort, og kortet vi nå har testet et produsert av et firma som heter Club 3D. Spesifikasjonene er midlertid de samme som for referansekort fra ATI. Kortet har 64 MB DDR minne, som er klokket til 550 MHz, mens prosessoren kjører på 275 MHz. Som mange andre konkurrerende kort er også dette utstyrt med DVI- og TV-utgang i tillegg til vanlig VGA. Sist men ikke minst får du også med deg en del programvare, som DVD-avspiller og spillet Rune.

God ytelse

Som vanlig brukte vi en 1 GHz-maskin (Pentium III) med 256 MB RAM og Windows XP til å utføre testen. Vi lastet ned de nyeste ATI-driverne til Windows XP, som har nummer 6.13.10.3286.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer