ATI Radeon HD 4290 - mediesenterets beste venn

Integrert grafikk på hovedkortet blir stadig bedre, nå er den god nok for de fleste av oss.

Spillet Trackmania Nations Forever suser forbi i 1920 x 1200 pikslers oppløsning - uten dedikert grafikkort i PC-en. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Spillet Trackmania Nations Forever suser forbi i 1920 x 1200 pikslers oppløsning - uten dedikert grafikkort i PC-en. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selvbyggerkategorien innenfor PC-markedet lever i beste velgående, mye takket være stadig økende interesse for mediesenter til TV- og stuebruk. For denne brukergruppen er det først og fremst video og lyd som er viktig, selvfølgelig kombinert med så lav støy som mulig.

For å unngå støy er det viktig å velge komponenter som trekker lite strøm. da holdes også varmeutviklingen nede, og behovet for vifter blir dermed begrenset.

Valg av prosessor og grafikkløsning

Nye prosessorer i mellomsegmentet fra AMD og Intel trekker gjerne 65-73 watt under maksimal belastning, men langt mindre under normal, variert bruk. Kombinerer du en slik med et hovedkort med en integrert grafikkløsning av nyere dato som kan avlaste prosessoren i de tyngste, høyoppløste scenene, og du har et godt utgangspunkt for et stillegående mediesenter i stua.

Og med grafikkløsning behøver du ikke lenger tenke dedikert grafikkort. Vi har gjort noen tester av ATI Radeon HD 4290, som kommer integrert på en rekke nye AMD-baserte hovedkort (med 890GX brikkesett), som beviser nettopp dette. Sammen med en Athlon II 635 firekjernet prosessor har vi kjørt en rekke grafikkytelsestester, som du får se resultatene av senere i denne artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer