ATI Rage Fury AGP

Dette er kortet vi har gledet oss til å teste. Vi har lenge hørt om hvor bra Fury-kortet er, og nå som det endelig er tilgjengelig i Norge, kan vi melde at det stort sett lever opp til forventningene.

Publisert

Vi har tidligere testet et annet kort basert på den samme grafikkprosessoren, 2540>ATI Xpert 128. Xpert er en mye enklere utgave av Fury, beregnet for mindre krevende brukere. Fury er det råeste alternativet, designet for spillere og deg som er opptatt av den aller nyeste grafikkteknologien.

Kortet bygger på den nyeste Rage 128-brikken fra ATI. Det har 32 MB internminne og TV-utgang. Vi testet bulk-utgaven av kortet, så det fulgte kun med en CD med drivere og noe demonstrasjonsmateriale, men ikke noe særlig mer.

Installasjonen gikk raskt og greit, og etter noen minutter var vi i gang. Med driverpakken får du verktøy for å stille inn fargene og kalibrere skjermen. Det er også mulig å foreta en del andre justeringer. Et irriterende hjelpevindu dukker opp hver gang maskinen startes, men kan heldigvis skrus av.

Topp Windows-ytelse

Det er ikke noe særlig å si på 2D-ytelsen på kortet. Den er like bra som de fleste andre kortene i vår test. På enkle 2D-tester ligger kortet på akkurat samme nivå som Riva TNT-kortene, Graphics Blaster TNT og Canopus Spectra 2500. På våre tyngre tester havner ATI bak de raskeste Riva TNT og Matrox G200-kortene, men forskjellene for vanlig bruk er likevel marginale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer